Skip to content

27/09/2023 Press release

TotalEnergies gaat 1100 krachtige laadpunten met hoogvermogen in Duitsland installeren en exploiteren

Parijs/Berlijn, 27 september 2023 - TotalEnergies is geselecteerd om 1100 laadpunten met hoogvermogen (HPC) te installeren en te exploiteren als onderdeel van de aanbesteding van het Deutschlandnetz ('Duitslandnetwerk) dat door de Duitse regering is uitgeschreven. Deze nieuwe laadpunten (tot 200 kW) zullen worden geïnstalleerd op 134 locaties in het oosten, midden en westen van het land en zullen volledig worden gevoed door hernieuwbare elektriciteit.

Een van de grootste aanbestedingen in Europa

De aanbesteding, die is uitgeschreven door het Duitse federale Ministerie van Digitale Zaken en Vervoer (BMDV), heeft als doel een nationaal snellaadnetwerk te creëren dat is afgestemd op de behoeften van klanten, bestaande uit 8000 nieuwe laadpunten met een hoog vermogen op bijna 1000 locaties in heel Duitsland. TotalEnergies zal zijn 1100 krachtige laadpunten installeren in zowel landelijke als stedelijke gebieden.

Het laden met hoog vermogen is een technologie waarmee compatibele elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen met een vermogen van meer dan 50 kW en tot 300 kW. Afhankelijk van het type voertuig kan dit energieniveau een actieradius van 100 kilometer herstellen in 6 minuten en ongeveer 80% van de batterij laden in ongeveer 20 minuten.

TotalEnergies, een belangrijke speler in elektrische mobiliteit

Deze aankondiging in Duitsland maakt deel uit van de ambitie van het bedrijf om tegen 2028 meer dan 1000 laadpunten met hoogvermogen voor elektrische voertuigen te exploiteren in Europa.

Na het binnenhalen van het contract voor de installatie en exploitatie van 500 openbare laadpunten (11 kW) in Berlijn in juni 2023, bevestigt TotalEnergies zijn rol als belangrijke speler op het gebied van elektrische mobiliteit in Duitsland. Het bedrijf heeft al meer dan 4500 laadpunten geïnstalleerd in het hele land. Bij al deze projecten is TotalEnergies niet alleen betrokken bij de investering, maar is het ook verantwoordelijk voor het hele proces: van ontwerp tot installatie en vervolgens de stationeringsfase met de exploitatie en het onderhoud van de laadpalen.

Om de klanten van elektrische voertuigen een optimale ervaring te garanderen, zal TotalEnergies al zijn krachtige laadpunten in Europa uitrusten met een aangename wachtruimte, uitgerust met sanitaire voorzieningen en een cateringaanbod, en zal het toegang bieden tot alle belangrijke betaalmogelijkheden.

"Voor TotalEnergies is deze aanbesteding een fantastische kans om onze krachtige laadpunten beschikbaar te maken voor klanten met elektrische voertuigen en zo de groei van elektrische mobiliteit in Duitsland te stimuleren. Met dit nieuwe contract bewijst TotalEnergies dat het in staat is zich op strategische locaties te positioneren om het laden met hoog vermogen in Europa te ontwikkelen," zegt Thierry Pflimlin, Managing Director Marketing & Services bij TotalEnergies. ”In Duitsland, net als in alle markten waar we uitbreiden naar elektrische mobiliteit, zetten we ons in om onze klanten te voorzien van duurzame en betrouwbare laadinfrastructuren om zo effectief mogelijk aan hun behoeften te voldoen.'

TotalEnergies en elektrische mobiliteit

Met wereldwijd meer dan 48.000 laadpunten tegen 2023 stimuleert TotalEnergies de ontwikkeling van elektrische mobiliteit op grote schaal door aanzienlijk te investeren in de uitrol van laadinfrastructuren voor elektrische voertuigen die toegankelijk zijn voor het grootste aantal mensen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt mobiliteitsoplossingen zodat de klanten met een gerust hart kunnen reizen.
Om snel laden op snelwegen en andere belangrijke wegen mogelijk te maken, heeft het bedrijf al 300 krachtige laadpunten geïnstalleerd en streeft het naar 1000 laadpunten in Europa tegen 2028.
TotalEnergies ondersteunt ook zijn B2B-klanten bij hun overgang naar elektrische mobiliteit door hen diensten aan te bieden voor de installatie van en het toezicht op laadpalen, zowel op de werkplek als bij hun werknemers thuis. Het bedrijf ontwikkelt ook zijn laadnetwerk in 's werelds grootste steden, met een portfolio van meer dan 30.000 laadpunten die in gebruik zijn of worden ontwikkeld in Parijs, Londen, Brussel, Gent, Antwerpen, Vlaanderen, Amsterdam en de omliggende regio, Berlijn, Singapore en Madrid.
TotalEnergies biedt ook thuislaadoplossingen voor particuliere klanten, waaronder een energieleveringscontract en aangesloten laaddiensten. Van de productie van hernieuwbare elektriciteit tot de exploitatie van de laaddienst, het bedrijf is aanwezig in de hele waardeketen van elektrische mobiliteit.

TotalEnergies in Duitsland

TotalEnergies is sinds 1955 aanwezig in Duitsland en heeft er meer dan 4500 mensen in dienst. In Duitsland ontwikkelt TotalEnergies een breed scala aan producten: smeermiddelen, vloeibaar aardgas, stookolie, brandstoffen voor de weg, de luchtvaart en de zeevaart. Het bedrijf exploiteert ook een van Europa's modernste raffinaderijen in Leuna: de raffinaderij TotalEnergies Mitteldeutschland GmbH.
Op het gebied van nieuwe energie exploiteert TotalEnergies een netwerk van meer dan 4200 elektrische laadpunten en 21 waterstofstations.
TotalEnergies is ook actief in de petrochemie, aardgasdistributie en hernieuwbare energie. Met de opening van de LNG-importterminal Deutsche Ostsee in 2023 en de FSRU (floating storage and regasification unit [drijvende opslag- en hervergassingsinstallatie]) die door het bedrijf wordt geëxploiteerd, zal TotalEnergies een van de grootste LNG-leveranciers van het land worden.
Meer recent heeft het bedrijf ook in groten getale geïnvesteerd in windenergie en won het een veiling georganiseerd door de Bundesnetzagentur voor de ontwikkeling van twee offshore windparken in de Noordzee en de Baltische Zee.

Over TotalEnergies

TotalEnergies is een wereldwijd multi-energiebedrijf dat energie produceert en levert: olie en biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energie en elektriciteit. De meer dan 100.000 medewerkers zetten zich in om energie steeds betaalbaarder, schoner, betrouwbaarder en toegankelijker te maken voor zoveel mogelijk mensen. TotalEnergies dat aanwezig is in bijna 130 landen, plaatst duurzame ontwikkeling in al haar dimensies centraal in haar projecten en activiteiten om bij te dragen tot het welzijn van de bevolking.

Contact met TotalEnergies

TotalEnergies op sociale netwerken

  • Twitter: @TotalEnergies
  • LinkedIn: TotalEnergies
  • Facebook: TotalEnergies
  • Instagram: TotalEnergies

Mededeling

De termen 'TotalEnergies', 'TotalEnergies company' en 'Company' die in dit document worden gebruikt, verwijzen naar TotalEnergies SE en de geconsolideerde entiteiten waarover TotalEnergies SE direct of indirect zeggenschap uitoefent. De termen 'wij', 'ons' en 'onze' kunnen ook worden gebruikt om te verwijzen naar deze entiteiten of hun werknemers. De entiteiten waarin TotalEnergies SE direct of indirect een belang heeft, zijn afzonderlijke en onafhankelijke juridische entiteiten. Dit document kan toekomstgerichte uitspraken bevatten. Ze kunnen in de toekomst onnauwkeurig blijken en zijn onderhevig aan risicofactoren. TotalEnergies SE noch een van haar dochterondernemingen neemt enige verplichting of verantwoordelijkheid op zich jegens beleggers of enige andere partij om enige van de verklaringen, toekomstgerichte informatie, trends of doelstellingen in dit document bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Informatie over risicofactoren die een wezenlijk nadelig effect zouden kunnen hebben op de financiële resultaten of activiteiten van TotalEnergies is ook beschikbaar in de meest recente versies van het Document d'Enregistrement Universel (Universeel registratiedocument) dat TotalEnergies SE heeft ingediend bij de Autorité des marchés financiers (Autoriteit financiële markten) en het Formulier 20-F dat is ingediend bij de Securities and Exchange Commission ('SEC') van de Verenigde Staten.